In gesprek

Bij de introductie van dit programma hinderbeperking hebben we vele omwonenden, bestuurders en andere belanghebbenden in de omgeving van Schiphol naar hun mening over de hinderbeperkende maatregelen gevraagd. Om in gesprek te blijven met elkaar, zullen Schiphol en LVNL eens per jaar informatiesessie(s) houden: online en wellicht ook op locatie. Ook kun je vragen, voorstellen en suggesties mailen naar minderhinder@schiphol.nl

Jaarlijkse updates 

In het eerste kwartaal van het jaar zullen we een jaaroverzicht presenteren, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom de hinderbeperkende maatregelen. Die kun je volgen via deze website, via de burennieuwsbrief of via Schiphol.nl en LVNL.nl. Volg deze kanalen het hele jaar door voor meer updates over hinderbeperking. 

Informatiesessies 

Zodra bekend is wanneer de volgende informatiesessie over het programma hinderbeperking is, lees je dat hier.  

Jouw mening telt

Naast bovenstaande manieren om op de hoogte te blijven van de hinderbeperkende maatregelen geldt dat je altijd kunt mailen naar minderhinder@schiphol.nl als je vragen, voorstellen of suggesties hebt. Voor specifieke individuele maatregelen geldt bovendien dat er gesprekken zijn met direct belanghebbenden van die maatregel, bijvoorbeeld gemeenten, omwonenden en/of bewonersvertegenwoordigers. Op deze site staat per maatregel aangegeven welk niveau van betrokkenheid er op die maatregel van toepassing is. 

Meningen, suggesties en antwoorden

Antwoorden op reacties

We hebben in 2020 de omgeving om meningen gevraagd over de hinderbeperkende maatregelen en ontvingen 1.000 reacties.

Onafhankelijke analyse

Voor een onafhankelijke blik hebben wij onderzoeks- en adviesbureau Partners + Pröpper gevraagd de 846 reacties uit de online vragenlijst te analyseren.

Meest gehoorde klachten

Hier lees je meer over de meest gehoorde klachten die we hebben ontvangen via het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Huiskamergeluiden

Bekijk de opmerkingen uit de huiskamergesprekken die we hebben gevoerd in Leimuiden, Limmen, Amstelveen, Uithoorn en Badhoevedorp.

Verzoeken Regioforum

Het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) heeft verzoeken voor maatregelen ingediend waarmee we de hinder kunnen beperken.

Houd mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de hinderbeperkende maatregelen? Meld je dan nu aan voor de Schiphol burennieuwsbrief.

Aanmelden updates