Geef je mening

Schiphol en LVNL zijn benieuwd naar jouw mening over dit de hinderbeperkende maatregelen. Daarom willen we jou als omwonende in de gelegenheid stellen om je mening hierover te geven. Dat kan via onderstaande online vragenlijst en via persoonlijke gesprekken en informatiebijeenkomsten later dit jaar. De vragenlijst en gesprekken gaan over het totale programma aan maatregelen. Wil je betrokken worden bij een specifieke maatregel? Dan bieden we je mogelijkheden om je te laten participeren bij de uitwerking van die maatregel.

Goed om te weten: wat het kabinet ook besluit over de toekomst van de luchtvaart in Nederland, Schiphol en LVNL zijn vastberaden om door te gaan met hinderbeperking en het programma met maatregelen dat je op deze website ziet staan. Daarbij wordt altijd samenwerking gezocht met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat uiteindelijk eindverantwoordelijk is voor het luchtvaartbeleid in Nederland.

Online vragenlijst

Laat ons meteen weten wat je van de hinderbeperkende maatregelen vindt via de online vragenlijst. Wat is je algemene indruk van alle maatregelen gezamenlijk? Hier kun je ook aangeven welke maatregelen je persoonlijk het interessantst vindt. Ook is er ruimte voor suggesties voor verdere verbetering en voor vragen over de maatregelen. Je hebt nog tot eind oktober 2020 om deze vragenlijst in te vullen.

Vul de vragenlijst in

Informatiebijeenkomsten

Vanwege de coronacrisis zijn de informatiebijeenkomsten over de hinderbeperkende maatregelen bij jou in de buurt voorlopig uitgesteld naar september en oktober. Tijdens deze informatiebijeenkomsten lichten we de voor jouw regio relevante maatregelen persoonlijk toe en gaan hierover met je in gesprek. Zodra hier meer over bekend is, lees je het op deze site.

Huiskamergesprekken

We verwachten dat de diverse huiskamergesprekken met directieleden van Schiphol en LVNL in september en oktober zullen plaatsvinden. De huiskamergesprekken zijn op uitnodiging en zullen uiteraard alleen doorgaan als dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

Betrokkenheid bij uitwerking maatregelen

Bij iedere maatregel op deze website zie je een tijdspad en de mate waarin we jou willen betrekken bij de uitwerking van deze maatregel. Dit gaat van informeren tot meebeslissen. Hieronder lichten we de vijf niveaus van betrokkenheid en invloed toe:

NiveausToelichting
InformerenWe houden je op de hoogte en informeren vertegenwoordigers uit de omgeving over de inhoud en het proces van de uitwerking van deze maatregel.
MeedenkenWe vragen vertegenwoordigers uit de omgeving om feedback te geven op concepten en voorstellen van de uitwerking van deze maatregel. De vertegenwoordigers krijgen terugkoppeling over hoe de inbreng verwerkt is.
AdviserenWe werken met vertegenwoordigers uit de omgeving samen om ervoor te zorgen dat we alle kanten van het verhaal goed begrijpen en overwegen bij de uitwerking van de maatregel. De vertegenwoordigers krijgen terugkoppeling over hoe hun inbreng verwerkt is en welke afwegingen we daarbij gemaakt hebben.
CoproducerenWe werken samen met vertegenwoordigers uit de omgeving aan de uitwerking van de maatregel. We ontwikkelen verschillende oplossingen en vertegenwoordigers denken mee over welke oplossingen de voorkeur krijgen.
MeebeslissenVertegenwoordigers uit de omgeving beslissen mee over de uitwerking van deze maatregel.